Fra et hul i jorden til…

Solen skinnede tirsdag den 29/6, hvor vi fik nøglerne til huset. Just on time og med en masse sommerfugle i maven. Det har været en lang proces med en masse op og nedture og ekstraudgifter, men som mange andre nybyggere fortæller, er det det hele værd, når man står med et færdigt hus. Sådan næsten da, for vi har endnu ikke en færdig garage og skur. Sidstnævnte til vores ærgrelse, da vi godt har kunne bruge et sted at stille alle de ukurante ting og sager, skiudstyr mv.

Det står lige nu i bryggers og gang, men kommer forhåbenligt på plads i næste uge. Vi mangler også emhætte i køkkenet, fordi Svane lavede en fejl i boringen til spots. Vi har derfor indtil videre kun brugt ovnen til madlavning, men hvis alternativet var en senere indflytning som resultat af disse fejl, kan vi snildt leve med forsinkelsen.

En tak skal lyde til Lasse Larsen Huse for en god proces og ikke mindst resultat. Løsningerne er af høj standard, og vi har fået det som vi ønskede. Jo – der har været bump på vejen, men det skyldes mest en udfordrende grund, og alt hvad vi har påpeget som fejl og mangler, sammen med vores eksterne byggerådgiver, er blevet rettet. Trods prisstigninger og forsinkelser pga. COVID-19, er vi sluppet billigt og har ikke været ramt som mange andre.

Carport in the making
Min pynteoverligger, der absolut intet formål tjener – andet end at give lidt kontrast til den ensartede facade.

Et gennemgående valg i huset er Evostone Graphite flisen, som vi er virkelig glade for. På de to badeværelser har vi gået glarmester Anders Pedersen fra Hellerup til at lave glasvinger uden skinner – en opgave de fleste byggefirmaer ikke tilbyder. Her er glasset således fuget i loft og gulv.

Jeg er meget glad for vores nedsænkede stue, hvor der stadig mangler en del møbler.

Parallelt med indflytning og indretning, er Profound Entreprise, der også lavede fundamentet, gået i gang med belægning udenfor. Igen er vores grund en udfordring og kræver både støttemur og dræn til at lede regnvandet. Arbejdet er sat i gang, og om et par uger har vi fliser om hele huset, raftehegn ind mod naboen og dræn/faskine, der forsinker regnvandet før det når kloaken. Jeg glæder mig særligt meget til, at alle ikke slæber stabilgrus ind i huset!

Dræn med ærtesten på toppen – til højre kommer der 60 x 30 fliser og til venstre planter vi bunddække.

Mens vi venter på de sidste møbler (alt fra Ikea er samlet til børnenes værelser – billeder følger), lamper og billeder bliver hængt op, er vi ved at beslutte m, hvilken farve gardinerne skal være. Vi skal have lette Cloud stofgardiner fra curtain.dk, men jeg vil gerne lige se stuerne møbleret, inden vi beslutter os for farven.

Ja det tog lidt tid, men alle fuger i køkken og bad har fået fugeforsegler for at forlænge fugernes levetid.

Det er stort at bygge selv, koordinere processen med midlertidig bolig, byggerådgiver mv. og træffe valg til den helt store guldmedalje. Det er ikke fordi vi har været meget i tvivl undervejs, men der har da været kompromiser og tvivl. Jeg har derfor sendt mange tanker til min far, der ville have været så god spare med, og jeg ville så gerne have vist ham resultatet. Desværre nåede han det ikke.

De sidste detaljer

Det har været nogle nervepirrende sidste uger, hvor vi hver dag har krydset fingrer for, at vi ikke fik opkaldet med beskeden om, at vores byggeri ikke ville kunne nå at blive klar til overtagelse den 29. juni. I går fik vi endelig indkaldelsen til foraflevering og den endelige bekræftelse af, at tidsplanen holder. Ret heldigt, når vi skal være ude af vores lejebolig dagen efter overtagelse.

Håndværkerne går nu og laver den sidste finish, og nu kan vi for alvor se nogle af de detaljer, som vi har tilvalgt i projektet. Her er nogle af dem, jeg er ekstra glad for.

Vi har valgt at opgradere standardhåndtagene til disse fra Harbo
Sorte udendørskontakter
Sorte såkaldte spacere på vinduerne – en detalje, der er nem at overse
Stænkplade i form af 7 x 30 cm fliser
Indbygget skabsvæg i soveværelse
Egetræ og ikke laminat

Jeg kan godt se, at der er en del sorte detaljer, men gennemgående for vores materialer er, at vi har valgt få, forskellige materialer og farver for at holde den enkle stil. Klinken hedder Evostone Graphite og trægulvet er egeparket.

Nu mangler vi bare carport og at blikkenslageren bliver færdig med taget. Håber at der sker lidt mere allerede i morgen…

Cold Hawaii…

Vi brugte lang tid på at finde den helt rette mursten til vores husprojekt. Ønsket var at finde en gul sten, der ikke var Petersens Tegl, fordi vi her hurtigt ville komme til at smide 100.000 ekstra på den del. D72 er ellers min absolutte favorit, men vi er nu landet på noget, der ligger meget tæt derpå.

En tur i Teglparken vakte også vores interesse for de brune nuancer, herunder Strøjers Bison. Da vi efterfølgende tog på inspirationstur i et nybyggerkvarter for at se den på et rigtigt hus, blev vi dog noget skuffede, da den var meget mere mørkebrun og ensartet end forventet. Vi rykkede herefter mod de grå nuancer og faldt for Silver Pacific, der dog ikke er en del af Lasse Larsens standard, og derfor fulgte med en merpris på hen mod 100.000 kr. Vores byggerådgiver foreslog Egernsunds Cold Hawaii, der er en ny sten og derfor ikke en, vi havde set i Teglparken. Den har både de gule nuancer og spil, vi godt kan lide, og med Webers grå/hvid fuge, står den ret så flot. Bruger man standard fugen, fremhæves stenens grå nuancer, og med den grå/hvide, står de lyse gule og beige toner frem. Det kan vi nu konstatere efter at murerne er begyndt at mure den første del af huset. Vi er godt tilfredse.

Rumfornemmelse…

1,2,3, så var der et hus

Når der nu ikke sker så meget andet i hverdagen eller weekenden, er det rart at have et projekt på sidelinjen, hvor der rent faktisk sker noget. Dag for dag. Vi er nu nået dertil, hvor H+H har formet huset med gasbetonvægge, og nu kan vi altså rigtigt se vores kommende hus. Inden væggene kom op på en lille uges tid, føles rummene ret små, men det må have været synsbedrag, for med væggene er rumfornemmelsen kommet, og selvom der både er røget m2 på en lang gang og på husets mange knæk og udgange til haven, så føles det som den helt rigtige planløsning for os.

Fordelingsgangen med indhak til skabsvæg fra Svane. Har skal vi finde en flot farve til væggen, der passer til egetræsfronterne
Ugen inden gasbetonvæggene kom op…

Frosten var lidt imod os tidligere på ugen, men nu må man sige, at plusgraderne har sat ind, hvilket betyder at grunden er godt mudret. Det betyder dog ikke så meget, da vi har fået lagt stabilgrus 150 meter ud fra huset og på de tre terrassearealer.

Vi stødte på en lille udfordring i og med, at stophanen til vandforsyningen viste sig at være ødelagt. Står din stophane i skel, er det forsyningsselskabets ansvar, men står den på grunden, er det dig, der skal afholde udgiften til reparation. Vi har fået oplyst, at vores står i skel, så vi slipper for endnu en ærgerlig ekstra udgift. Dem har vi haft rigeligt af, hvilket jeg nok i et kommende indlæg skal skrive lidt mere om. Men nu er vi i gang, og det føles så fedt!

Fra den “store” stue med udsigt til aftensolterrassen og ind i soveværelset, hvor Martin står med sit målebånd
Carls værelse har udsigt til vejen fra et højt vindue

Et hus bliver til…

Nu er vi for alvor i gang med den sjove del af byggeprojektet efter møde med arkitekten og vores byggerådgiver fra Lasse Larsen Husen. Sammen kiggede vi på plantegningen og rykkede rundt, skar til og tilføjede og er nu ved at være der, hvor vi gerne vil være. Huset er blevet 10 m2 større, og der er kommet en overdækket terrasse, som vi i første omgang ikke troede, at vi ville have. Nu er vi spændte på totaløkonomien og krydser fingrer for, at vores buffer kan dække de første tilvalg (der kommer nok en del mere til). Så her er første skitse og plantegningen, der tager udgangspunkt i et ønske om et stort køkken alrum ud mod haven.

Musten og vinduer er ikke valgt endnu, så dette er et forslag, men vi er tæt på. Måske vælger vi, at overdækningen skal svæve i stedet for at være hæftet til “vinger” på huset. Terrasserne er placereret ud fra solens retning i løbet af dagen, og den lille “atriumgård” skal tjene til at få mere lys ind i boligen, og så kan der da lige placeres et juletræ med lys der i vinterhalvåret. Næste skridt er at godkende vinduer og endelig facadeløsning, inden indsendelse af anmodning om nedrivnings- og byggetilladelse hos Rudersdal Kommune. Så krydser vi fingrer for en ikke alt for lang ekspeditionstid.