Fra et hul i jorden til…

Solen skinnede tirsdag den 29/6, hvor vi fik nøglerne til huset. Just on time og med en masse sommerfugle i maven. Det har været en lang proces med en masse op og nedture og ekstraudgifter, men som mange andre nybyggere fortæller, er det det hele værd, når man står med et færdigt hus. Sådan næsten da, for vi har endnu ikke en færdig garage og skur. Sidstnævnte til vores ærgrelse, da vi godt har kunne bruge et sted at stille alle de ukurante ting og sager, skiudstyr mv.

Det står lige nu i bryggers og gang, men kommer forhåbenligt på plads i næste uge. Vi mangler også emhætte i køkkenet, fordi Svane lavede en fejl i boringen til spots. Vi har derfor indtil videre kun brugt ovnen til madlavning, men hvis alternativet var en senere indflytning som resultat af disse fejl, kan vi snildt leve med forsinkelsen.

En tak skal lyde til Lasse Larsen Huse for en god proces og ikke mindst resultat. Løsningerne er af høj standard, og vi har fået det som vi ønskede. Jo – der har været bump på vejen, men det skyldes mest en udfordrende grund, og alt hvad vi har påpeget som fejl og mangler, sammen med vores eksterne byggerådgiver, er blevet rettet. Trods prisstigninger og forsinkelser pga. COVID-19, er vi sluppet billigt og har ikke været ramt som mange andre.

Carport in the making
Min pynteoverligger, der absolut intet formål tjener – andet end at give lidt kontrast til den ensartede facade.

Et gennemgående valg i huset er Evostone Graphite flisen, som vi er virkelig glade for. På de to badeværelser har vi gået glarmester Anders Pedersen fra Hellerup til at lave glasvinger uden skinner – en opgave de fleste byggefirmaer ikke tilbyder. Her er glasset således fuget i loft og gulv.

Jeg er meget glad for vores nedsænkede stue, hvor der stadig mangler en del møbler.

Parallelt med indflytning og indretning, er Profound Entreprise, der også lavede fundamentet, gået i gang med belægning udenfor. Igen er vores grund en udfordring og kræver både støttemur og dræn til at lede regnvandet. Arbejdet er sat i gang, og om et par uger har vi fliser om hele huset, raftehegn ind mod naboen og dræn/faskine, der forsinker regnvandet før det når kloaken. Jeg glæder mig særligt meget til, at alle ikke slæber stabilgrus ind i huset!

Dræn med ærtesten på toppen – til højre kommer der 60 x 30 fliser og til venstre planter vi bunddække.

Mens vi venter på de sidste møbler (alt fra Ikea er samlet til børnenes værelser – billeder følger), lamper og billeder bliver hængt op, er vi ved at beslutte m, hvilken farve gardinerne skal være. Vi skal have lette Cloud stofgardiner fra curtain.dk, men jeg vil gerne lige se stuerne møbleret, inden vi beslutter os for farven.

Ja det tog lidt tid, men alle fuger i køkken og bad har fået fugeforsegler for at forlænge fugernes levetid.

Det er stort at bygge selv, koordinere processen med midlertidig bolig, byggerådgiver mv. og træffe valg til den helt store guldmedalje. Det er ikke fordi vi har været meget i tvivl undervejs, men der har da været kompromiser og tvivl. Jeg har derfor sendt mange tanker til min far, der ville have været så god spare med, og jeg ville så gerne have vist ham resultatet. Desværre nåede han det ikke.

Rumfornemmelse…

1,2,3, så var der et hus

Når der nu ikke sker så meget andet i hverdagen eller weekenden, er det rart at have et projekt på sidelinjen, hvor der rent faktisk sker noget. Dag for dag. Vi er nu nået dertil, hvor H+H har formet huset med gasbetonvægge, og nu kan vi altså rigtigt se vores kommende hus. Inden væggene kom op på en lille uges tid, føles rummene ret små, men det må have været synsbedrag, for med væggene er rumfornemmelsen kommet, og selvom der både er røget m2 på en lang gang og på husets mange knæk og udgange til haven, så føles det som den helt rigtige planløsning for os.

Fordelingsgangen med indhak til skabsvæg fra Svane. Har skal vi finde en flot farve til væggen, der passer til egetræsfronterne
Ugen inden gasbetonvæggene kom op…

Frosten var lidt imod os tidligere på ugen, men nu må man sige, at plusgraderne har sat ind, hvilket betyder at grunden er godt mudret. Det betyder dog ikke så meget, da vi har fået lagt stabilgrus 150 meter ud fra huset og på de tre terrassearealer.

Vi stødte på en lille udfordring i og med, at stophanen til vandforsyningen viste sig at være ødelagt. Står din stophane i skel, er det forsyningsselskabets ansvar, men står den på grunden, er det dig, der skal afholde udgiften til reparation. Vi har fået oplyst, at vores står i skel, så vi slipper for endnu en ærgerlig ekstra udgift. Dem har vi haft rigeligt af, hvilket jeg nok i et kommende indlæg skal skrive lidt mere om. Men nu er vi i gang, og det føles så fedt!

Fra den “store” stue med udsigt til aftensolterrassen og ind i soveværelset, hvor Martin står med sit målebånd
Carls værelse har udsigt til vejen fra et højt vindue

Gotta love graphic

avaville-tofarvet-postkort
Artist Bine Jo Mortensen has designed the visuelle identity for the new kids online store Avaville. The task was to design an identity that combines a kids universe for both boys and girls. The result is pretty nice!

Kunstner Bine Jo Mortensen, som jeg tidligere har vist værker fra her på bloggen har designet den visuelle identitet for den nye børnewebshop Avaville Opgaven var at skabe en identitet i form af logo, farver, typografi, postkort mv., der taler til både drenge- og pigeuniverset. Resultatet er blevet ret flot!

avaville-visuelle-identitet

avaville-postkort-med-firkanter

avaville-visitkort

avaville-postkort-bine-jo-mortensen

That blue

IMG_3766I think this is the last painting project in our home…for now. Our very white wall next to our very white kitchen has been painted blue. Actually the same color as the one in Ava’s room. I love the result even tough the living room looks a bit smaller. Here are some before and after images for inspiration. Martin painted the wall two times to make it cover completely and spend maybe three hours on the project. So it’s an easy way to do a small, but expressive make over.

Jeg tror nok, at dette er det sidste malerprojekt for denne gang – ja altså lige til vi finder på noget nyt. Vores meget hvide væg ind til det meget hvide køkken er blevet malet blå. Det er faktisk den samme farve som i Avas værelse, men her har den en helt anden effekt. Jeg er vild med resultatet, der giver meget mere hygge i stuen, selvom rummene er kommet til at se mindre ud. Her er lidt før og efter billeder til inspiration. Jeg vil klart anbefale at male en enkelt væg, hvis der skal ske noget i et rum, for det er en relativ nem og billig måde at lave en mini make over. Martin malede væggen to gange og har brugt omkring tre timer på projektet.

IMG_3714

IMG_3719

IMG_3772