Høje forventninger til 2021

Der er noget særligt ved nytåret. Det er som om man gør det hele op, visker tavlen ren og er klar til at starte på en frisk. Hvert år lover jeg mig selv, at jeg vil gøre små og store ting anderledes, og det føles godt at lægge planer, lave lister og drømme om et år, der bliver bedre end det forgangne.

Det har været et år, hvor en pandemi slog det meste ud af kurs. Det mærkede jeg ved at miste gode kolleger, ved at blive hårdt presset af kombinationen af hjemmearbejde og børnepasning og ved at se meget mindre til min far, end hvad han havde brug for på plejehjemmet. Alt det andet med ikke at komme til koncert, til fest og på ferie betyder ikke så meget, når man kigger tilbage på året, synes jeg, men havde det ikke været for vores byggeprojekt, ville corona-bølgen nok have slået mig mere omkuld, end den gjorde. Nu havde jeg hele året først salg af bolig-projektet og derefter køb af grund, aftale med byggefirma, plantegning, materialevalg, nedrivning, forsikringer, afmeldelse af gas, varme, vand, flytning og meget mere at tænke på. Så der har ikke været så meget tid til bekymringer.

2020 sluttede rigtig skidt med tabet af min far. Alzheimers vandt over ham, selvom han stædigt havde kæmpet imod i flere år. Til sidst besluttede han, at nok var nok, og nu er der tilbage at mindes ham som han var. Klog, stærk, vellidt, humoristisk, kærlig og sparsommelig for bare at nævne lidt. Jeg ville så gerne have delt dette byggeprojekt med ham, og vi nåede at tale en lille smule om det gamle hus, vi havde købt til nedrivning. Det piner mig, at jeg ikke kunne holde mit løfte om at tage ham med derud, men anden nedlukning forhindrede det, og pludselig var han for svag til en køretur. Nu har jeg ham i stedet med mig, når jeg skal træffe svære valg – ikke kun i forhold til bolig, men i alle livet beslutninger. 2021 kan kun blive en bedre år, og jeg ved at det om ikke andet bliver et forløsende år, for vi har i hvert nu et projekt, der slutter den 29. juni 2021. Det er vores indflytningsdato. Till then…farvel til 2020 og vær velkommen 2021.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s