Det var engang et hus

Pejsestue RIP

I uge 48 rykkede det store maskiner ind på grunden, og i løbet af blot en uge var der foretaget miljøsanering, træer blev revet op med roden, og hus og fundament blev væltet. Jeg kan kun give en varm anbefaling til nedrivningsfirmaet ML Larsen, der har været ekstrem service-minded hele vejen i gennem og har efterladt et fint stykke jord til os. Nedrivning er endnu en post, du skal forholde dig til, og der er flere ubekendte i denne proces, fordi du ikke aner, om der er slagger i fundamentet, asbest i taget eller en olietank, der alligevel ikke er tom.

Miljøsanering er i gang, hvor alle materialer sorteres, og giftigt affald meldes til kommunen

Et hus fra 1964 vil unægteligt indeholde materialer med farligt indhold, men vi slap relativt billigt. Der var en lille smule asbest i klinker på badeværelse, og ellers zink forskellige steder i huset. Merprisen for håndtering af det farlige affald var 15.000 kr. til gengæld var olietanken helt tom – ja faktisk knastør, hvilket ikke er givet, når den er blændet i 1980’erne, hvor det godt kunne gå lidt stærkt. Så alt i alt en veloverstået nedrivning, hvis det da ikke lige var for den kloakledning, der løber tværs over grunden. Der er ingen servitut på denne – eller det har der nok været, men den har vi ikke set. Der er tale om et lokalt kloaklaug med fire huse, der i tidernes morgen har givet kommunen lov til at placere hovedledningen tværs over deres grunde. Vi så faktisk på en anden grund i Trørød, hvor der lå hele to kloakledninger, hvilket betød, at vi ikke ville kunne bygge det hus, vi drømte om.

Fuld stop!

Nu er det jo sådan, at man godt kan fjerne en kloakledning, men i vores tilfælde skulle 22 meter flyttes, og det ville koste 45.000 kr. Lasse Larsen Huse har derfor foreslået, at vi rykker huset længere frem på grunden, hvilket egentligt kan klares ved, at carport og hus rykkes lidt tættere på hinanden. Fra 2,5 meter til 1,5 meter, hvilket betyder mere baghave og færre fliser i forhaven – en løsning, der måske i virkeligheden er bedre end før.

EL-plan in the making

EL-plan

Alt imens huset blev revet ned, har vi brugt tid på at træffe de sidste valg, og vi har været til det famøse EL-møde, som de fleste nybyggere erfarer kommer til at gøre lidt ondt på pengepungen. Ud over LL Huses standard med 15 indendørs spot og de lovpligtige stikkontakter, havde vi afsat 42000 kr. ekstra til EL. Dette skulle dække ekstra spots og lampeudtag, netværksstik, udendørslamper, lader til EL-bil og bevægelsessensorer. Vi viste godt, at vi ville gå over de 42.000, og det blev da også til 33.000 eksta. Vi har ikke valgt noget ekstravagant, men når et spot koster 1000 kr., og et lampeudtag 650 kr., så løber du hurtigt op. Vi kunne sagtens have taget udendørslamperne ud af entreprisen og selv købt og monteret efterfølgende. Det ville spare os for 10.000 kr., men hold op, hvor er det rart, at det er med, og vi ikke skal tænke på det bagefter. Sådan havde jeg det også med skabsløsningen i soveværelset og entreen, for det bliver så fedt bare at kunne flytte ind og komme på plads, uden først at skulle montere alt muligt. Vi får rigeligt at se til med en fuldstændig ribbet have, da lige nu er en stor mudderpøl.

Til minde om dig far – 1.3.50-7.12.20 ❤️

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s