Et hus bliver til…

Nu er vi for alvor i gang med den sjove del af byggeprojektet efter møde med arkitekten og vores byggerådgiver fra Lasse Larsen Husen. Sammen kiggede vi på plantegningen og rykkede rundt, skar til og tilføjede og er nu ved at være der, hvor vi gerne vil være. Huset er blevet 10 m2 større, og der er kommet en overdækket terrasse, som vi i første omgang ikke troede, at vi ville have. Nu er vi spændte på totaløkonomien og krydser fingrer for, at vores buffer kan dække de første tilvalg (der kommer nok en del mere til). Så her er første skitse og plantegningen, der tager udgangspunkt i et ønske om et stort køkken alrum ud mod haven.

Musten og vinduer er ikke valgt endnu, så dette er et forslag, men vi er tæt på. Måske vælger vi, at overdækningen skal svæve i stedet for at være hæftet til “vinger” på huset. Terrasserne er placereret ud fra solens retning i løbet af dagen, og den lille “atriumgård” skal tjene til at få mere lys ind i boligen, og så kan der da lige placeres et juletræ med lys der i vinterhalvåret. Næste skridt er at godkende vinduer og endelig facadeløsning, inden indsendelse af anmodning om nedrivnings- og byggetilladelse hos Rudersdal Kommune. Så krydser vi fingrer for en ikke alt for lang ekspeditionstid.

3 thoughts on “Et hus bliver til…

  1. Christian

    Fedt hus I har fået tegnet. Jeg er selv ret vild med den gennemgående gang. Det tror jeg helt sikker I bliver enormt glade for.
    En ting jeg dog undre mig lidt over er jeres to stuer? Hvad er tanken omkring to opdelte stuer? 🙂

    • brinklercph

      Tak – jeg viser de endelige tegninger snart, da vi har ændret lidt i facadeløsningen. Vi har nogle ret fede, gamle opalglaslamper, der skal hænge i den lange gang, så jeg tror også, at det bliver godt. Tanken med de to stuer er at have så meget “open space” som muligt ud mod haven, og stue 2 skal så fungere som kontor, men også som en ekstra stue, hvor børnene kan se tv eller spille playstation. Vi stiller nok en rumdeler med bøger mv. for at skærme lidt af. I vores gamle hus havde vi et kontor med lukket dør, men vi sad ofte i køkken alrummet alligevel.

      • Christian

        Det vil jeg glæde mig til at se! Og fedt med opallamperne. Det tror jeg bestemt også bliver et hit. 🙂
        Det giver også god mening ift. lysindfald, når køkkenet ser ud til at være en smule lukket inde. Uanset ser jeg frem til at følge jeres byggeproces. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s