Masser af lys…

131550-01-xxl

Jeg synes, at det virker som en evighed, siden vi flyttede ind i vores hus i Brønshøj, og der er sket meget på tre år. Vi er meget glade for huset, der passer til os og vores familie på snart fire mand og en hund. Vi faldt for den gamle 50’er villa, fordi den havde sjæl, muligheder og fine detaljer som det gamle sildebensparket og det store vindue med teaktræsramme ud mod den gamle have med frugttræerne.

Det kan godt være svært at forene nyt og gammelt, men vi indså hurtigt, at der var behov for renovering for at vi kunne få det, som vi ønskede. I 1950’erne byggede man godt nok gedigent, men huset manglede ordentlig isolering, lys på 1. salen og plads på badeværelset. Vi udvidede derfor badeværelset og skiftede taget, så vi i den forbindelse kunne få sat ovenlysvinduer i for at få mere lys og varme til værelserne deroppe.

img_0610

Udskiftningen af det gamle røde tegltag med nye sorte teglsten og 9 Velux ovenlysvinduer var vellykket, og huset har udefra set ikke taget den store forandring – i hvert fald kun til det bedre. Vi ville ikke have en kvist, fordi det godt kan virke voldsomt på arkitekturen. Derimod er 1. salen indvending total forandret fra at være mørk og lavloftet til at være fuld af lys. Det mærkes særligt på reposen, hvor de fire ovenlysvinduer får lyset til at strømme ind og giver varme på ellers kolde dage, hvis der er blot en lille smule sol samt et mere indbydende udtryk, så man rent faktisk har lyst til at opholde sig i rummet.

repos1De tidligere ejere har dog sat glasdøre i ind til de tre værelser – de to børneværelser og soveværelset – nok netop fordi, der har været så mørkt. Det gør bare, at lyset fra reposen vælter ind i værelserne, og særligt ved Avas puttetid om aftenen, står solen lige ind i hendes værelse, hvor hun ellers har mørklægningsgardin. Så det meget lys, der ellers skaber et fantastisk rum og lysindfald er lidt til gene, når der skal soves eller på meget varme dage, hvor man gerne vil skærme lidt af. Næste projekt er derfor at sætte mørklægningsgardiner i de fire ovenlysvinduer, og Velux har heldigvis en regnbuepalette af fine farver, så vi nok skal finde en stil, der passer ind. Gardinerne kan være manuelle, som vi har i forvejen i soveværelset og de to børneværelser, men også elektrisk styret, og det er nødvendigt, når to af vinduerne sidder så højt, som de gør.

I får selvfølgelig en update, så I kan se resultatet…psst…nedenstående billede er fra før seneste malerprojekt, så tæppet fra Muuto er nu på lillebrors nye værelset og erstattet af den fine Kelim løber fra IKEA.

gang-vinduer-baenk-lober-m0-EOYFvYKQuBIo2hIGlIQ
Indlægget er lavet i samarbejde med Velux
Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s