Fra gennemgang til opholdsrum

repos4DIY projekt: Vi har længe synes, at vores repos på første sal, der leder ind til Avas værelse, gæsteværelset, toilet og vores soveværelse har manglet noget. Gangen var for hvid og kedelig på trods af forsøg på at indrette med lidt farver – f.eks. Kelim løberen fra Ikea og forskellig fotokunst på væggene. Vi investerede også i en sort/kobber Gubi væglampe, men der manglede altså stadig noget til at gøre reposen hyggelig og forvandle den fra gennemgangsrum til opholdsrum. Nu er jeg egentlig ret glad for lys, og med ovenlysvinduerne, som vi fik sat i, da vi overtog det gamle 1950’er hus, er der rigeligt af det i rummet.

repos1

repos2Der manglede altså noget hygge, så vi besluttede at male endevæggen og væggen ind mod toilettet i en mørk, varm farve for at skabe en hulestemning. Vi er efterhånden blevet ret glade for at male en enkelt væg her og der, og det har givet en god effekt. Senest malede vi gangen i to farver og i stuerne, som du kan se her. Vi besluttede derfor at male endevæggen i reposen ind mod soveværelset og det lille toilet og fik råd til valg af maling af maler Brian Vestergaard, der anbefalede Jotuns Lady, der viste sig at være en virkelig god maling, der dækker flot. Vi var meget i tvivl om farvevalget, og den farve, vi havde forelsket os i på Jotuns hjemmeside viste sig ikke at være lige så pæn i virkeligheden.

repos3

Et godt tip til farvevalg er at besøge farvehandleren og få et par prøvekort med hjem. Lysindfald, farver på møbler, størrelse på rum mv. betyder ret meget, så det er en god idé lige at teste farven, inden man rigtig går i gang. Vores valg faldt på farven Balanse (kode), som er grå/grøn og virkelig pæn, når man giver væggen to lag. Mens jeg var i Sverige i sommerhus i weekenden iførte Martin sig arbejdstøj fra Engelbert Strauss – de laver forskellige former for arbejdstøj perfekt til vores efterhånden mange DIY projekter. Og da jeg kom hjem havde han malet de to vægge. Jeg er ret glad for resultatet, der har forvandlet reposen til en hyggelig hule og ikke bare en gang, man går igennem.

Næste projekt er Avas nye værelse (det gamle gæsteværelse), men der mangler stadig lige lidt endnu, før det er klar til at blive vist frem. Her har vi ikke malet en hel væg, men kun lavet en kant forneden i en lækker varm rosa farve – more to come…

Indlægget er sponsoreret

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s