Fantastisk forvandling…

Q8A0727_web

Jeg har før fremhævet ildsjæle her på bloggen, fordi jeg drages af deres gå-på-mod og vilje til at lykkes. Derfor var det en udsøgt fornøjelse at møde Ulla og Ove Kyhn, der på næsten magisk vis har transformeret et gammelt, fredet byhus fra 1700 tallet i hjertet af Helsingør til en lille hotelperle, der klart er et besøg værd – hvad end du vil snuppe en lækker frokost i cafeen lavet af lokale og økologiske råvarer eller er på weekendophold og vil give dig selv en unik oplevelse i et af de 6 skønt restaurerede dobbeltværelser. Martin og jeg var på kærestetur og faldt pladask for Kyhns Gæstehus, hvor overnattede i Gårdværelset, der både bud på fine historiske deltaljer og lækker hotelstemning. Hotellet åbnede sidste sommer efter en gennemgribende renovering, og i dag emmer stedet af personlighed og gode vibrationer.

Respekt for historien
Jeg er generelt ret vild med det autentiske og bliver glad, når jeg ser, at nogen forstår at mixe nyt og gammelt med respekt for det oprindelige. I Kyhns Gæstehus er indretningen en blanding af arvestykker, loppefund og nyt fra f.eks. Søstrene Grene. Det giver plads til, at du kan mærke det gamle byhus’ sjæl og samtidig få følelsen af at være på hotel og blive forkælet. Sengetøj, lagner og håndklæder er f.eks. fra økologiske The Organic company, og jeg må sige, at det er lang tid siden, at jeg har sovet så godt som jeg gjorde i Gårdværelset på husets første sal! Selvom hotellet ligger midt i Helsingør – overfor det gamle Rådhus – er der musestille. Knirken fra de gamle gulvbrædder, der er slidte, så de buer på midten, og døre, der åbnes og lukkes af hotellets gæster, er det eneste, der bryder stilheden. Vores værelse havde både soveværelse og køkken og en fin udsigt til en hyggelig gårdhave – lyst og lækkert og uden for meget fyld og støj.

Fra skrot til slot
Ulla og Ove Kyhn brugte 3 ½ år på at renovere det fredede byhus, hvor der groede græs mellem gulvbrædderne, og hvor duer og andet dyreliv havde fundet sig godt til rette gennem årene. En del af huset havde været butik, men meget stod i ren forfald og krævede en gennemgående renovering. Men Ulla og Ove kunne se potentialet og havde forelsket sig i huset og dets beliggenhed. Du kan se billeder fra hele renoveringsprocessen her.

Kunne du tænke dig at lægge vejen forbi Kyhns Gæstehus – kan du finde mere information her.

Q8A0763__web

Q8A0716_web

B4P9569-687x1030

Kyhn_køkken-i-værelse-913x1030

Q8A0743_web

Q8A0722_web

Q8A0564_web

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s