When old becomes new

Henning kjærnulf 1

Last week when I was walking Albert I found this chair in a dumpster. It was full of white paint on both leather and wood, but I decided to take it home and try fixing it. After some hours elbow grease, water and soap it looked like this. Perfect for our hall way. There is a stamp in the back of the chair, but it’s not that visible. However, I have seen similar looking dinning chairs and think it might be made by the Danish architech Henning Kjærnulf around 1960. In any event it’s a fine chair that now has been re-used.

——————–

Sidste uge fandt jeg denne stol i en affaldscontainer, da jeg luftede Albert. Den var fuld af hvid maling på både læder og træ, der er en blanding mellem teak og bøg. Jeg besluttede dog alligevel at tage den med hjem, og efter nogle timer med knofedt, vand og sæbe så den sådan her ud. Perfekt til vores entré. Der er et stempel i bunden, men det er med tiden blevet udvisket, så det er svært at se, hvad der står. Jeg har dog set lignende spisebordsstole, og det kunne ligne et eksemplar designet af den danske arkitekt Henning Kjærnulf engang i 1960’erne. Under alle omstændigheder er det en fin stol, der nu har fået et nyt liv.

Henning kjærnulf 3

Henning Kjærnulf 4

Henning kjærnulf 2

Advertisements

4 thoughts on “When old becomes new

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s