The making of a lamp – in clay

Pleat Box making of 2

Pleat Box making of 4

Pleat making of

Pleat Box all colours

It’s always fun to get a sneak peak behind the scenes to discover how your favorite designs are made. This is Pleat box designed by Xavier Mañosa and design studio Mashallah. The making of the lamp has been a combination of computer technology and flexible forms in silicone. The result is a lamp that looks soft and light on the outside but has a hard and fixed structure in clay. I think the lamps are quite lovely and like the golden touch.

——————–

Jeg kan godt lide at komme bagom designet af mine ynglings produkter og få et indblik i processen fra a-z. Det her er Pleat Box designet af Xavier Mañosa og designstudiet Mashallah. Tilblivelsen af lampen har været et samspil mellem digitale skitser og støbninger i silikone. Resultatet er en lampe, der ved første øjekast ser blød og bøjelig ud, men som i virkeligheden har en hård og fast form i ler. Jeg synes, lamperne er ret så fine og er vild med indersiden i guld.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s